Techniek met een hart

Wie?

VZW Tongelsbos campus buso Tongelsbos

Wat?

Kinderen met autisme en gedragsstoornissen repareren huishoudtoestellen die gaan naar mensen die in kansarmoede leven; begeleiding en monitoring van energieverbruik bij kansarmen en ouders thuis

Waar?

Westerlo-Tongerlo 

Thema:

duurzaam met materialen

Partners:

Projecthuis 'De Dreef' Westerlo; Buso Tongelsbos, IOK

In eigen woorden:

In dit project gaan kinderen met autisme en gedragsstoornissen huishoudtoestellen van kansarmen en ouders repareren. Ze zullen ook werken op toestellen die geschonken worden door IOK (afvalbeheermaatschappij). De gerepareerde huishoudtoestellen gaan vooral naar mensen die in kansarmoede leven via projecthuis 'De Dreef' van OCMW Westerlo. Tenslotte is er ook begeleiding en monitoring van energieverbruik bij kansarmen en ouders thuis.

Het project wil niet alleen de kwetsbare kinderen (13 à 14-jarigen) van Buso Tongelsbos leren werken, maar hen ook leren hoe ze zelfredzaam sommige van hun eigen huishoudtoestellen kunnen repareren. Zo wordt ingegaan tegen de wegwerpcultuur door meer bewust te consumeren en ook te recyclen.

Deze kinderen hebben autisme of gedragsstoornissen en vaak een laag zelfbeeld. Het is belangrijk om oog te blijven hebben voor het sociale aspect en deelname aan de samenleving. Hen in contact brengen met mensen die zij als kind toch kunnen helpen geeft zelfvertrouwen. Anderzijds hopen de indieners dat de kansarme mensen een deel van hun levenservaring willen doorgeven aan de kinderen.

Bedrag:

4.312€

Link:

www.tongelsbos.be