Groentepakketten voor CSA De Plek

Wie?

Vzw De Plek

Wat?

Aanbod van zelfoogsttuin De Plek uitbreiden met groentepakketten zodat buurtbewoners sneller de stap naar de CSA doen

Waar?

Rotselaar-Werchter

Thema:

voeding, landbouw

In eigen woorden:

“Zelfoogsttuin De Plek in Rotselaar-Werchter heeft een 80-tal leden (35 gezinnen). Er is veel interesse van buurtbewoners voor het concept van deze CSA (community supported agriculture), maar het engagement om aan te sluiten voor een heel jaar en zelf te oogsten is voor velen een te hoge drempel.

Daarom wil De Plek volgend jaar zijn aanbod uitbreiden met groentepakketten met een engagement per kwartaal. Zo kunnen we een veel groter publiek aanspreken om lokale, biologische groenten te consumeren. Dit biedt groeikansen aan de vzw.

Momenteel hebben we een jongen met autisme die we via groene zorg dagbegeleiding aanbieden. Als we meer klanten kunnen bedienen waarbij we zelf paketten maken en klaarzetten, komt er meer ruimte om meerdere (max. 3 a 4) personen met een beperking aan te trekken die zinvol werk kunnen doen.

Wij willen aantonen dat we met kleinschalige landbouw efficiënt en rendabel kunnen zijn, vele monden kunnen voeden, mensen met een beperking of in een moeilijke levenssituatie een zinvolle dagbesteding kunnen bieden en de impact van voedselproductie op het milieu kunnen beperken. Deze aanpak vind je wel al veel in en bij stadskernen, maar nog weinig op het plateland. Daar brengen wij verandering in.”

Bedrag:

2.500 euro

Link:

www.deplek.be