Biobloembollen in elke wijk

Wie?

Velt-werkgroep Asda Bakt

Wat?

Samen met de bewoners worden in As biologische bloembollen geplant op strategische plaatsen waar mensen samenkomen om het buurtgevoel te versterken en bijen en andere insecten te helpen

Waar?

As

Thema:

energie, landbouw, duurzaam ruimtegebruik

In eigen woorden:

“Elk jaar bloeien in As in het voorjaar zo'n 100.000 bloembollen. Velt is bekommerd om de insecten die van deze bloemen eten en om de bodemkwaliteit. Daarom vroeg de Velt-afdeling het gemeentebestuur om samen te werken. Dit resulteerde in het najaar van 2017 al in een switch van gangbaar bollengoed naar biologisch, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

We willen dit aanmoedigen en uitbreiden om de bevolking te informeren en sensibiliseren over biologische bloembollen. Omdat er zes bloeiende wijken zijn in As, willen we daarom naar deze wijken trekken om bollengraslandjes aan te leggen samen met de bewoners. Door vermeerderingsbollen te planten, wordt elk jaar bijplanten op den duur overbodig.

We maken zo de transitie naar duurzamer grondgebruik door te informeren over de schadelijke praktijken in de gangbare bloembollenteelt. Via dit project bereiken we ook nieuwe doelgroepen. We willen ook andere Velt-afdelingen inspireren om ons voorbeeld te volgen.”

Partners:

Gemeente As

Bedrag:

2.400 euro

Link:

www.velt.nu