WijDelen

Wie? 

WijDelen, de Belgische tak van de spullen-deelsite Peerby

Wat?

Het deelplatform aanbieden als ‘private community’ aan bedrijven en organisaties 

Waar?

België

Thema:

duurzaam met materialen, deeleconomie

In eigen woorden:

Twintigduizend Belgen gebruiken op dit moment al de website en de app van WijDelen om spullen te lenen, zodat ze die niet zelf moeten kopen en zo economischer en ecologischer kunnen leven. In iets minder dan twee jaar zijn al bijna 10.000 items geleend. De impact op het verbruik van water, brandstof en grondstoffen en de uitstoot van CO2 is groot.

WijDelen wil dit vraaggestuurde deelsysteem nu aanbieden als 'private community' aan bedrijven en organisaties. Zo creëren we een extra kanaal voor onze boodschap. WijDelen is in gesprek met heel wat bedrijven die een groep willen aankopen voor hun medewerkers als een personeelsvoordeel. Het bedrijf Unilin (Quickstep) heeft als eerste toegezegd.

In het aanbod aan de bedrijven zit ook een verzekering om de psychologische drempel om te delen weg te werken. Zo creëren we een soort pot waaruit we eventuele schade kunnen vergoeden. Werkgevers stimuleren medewerkers om lid te worden van Peerby, wij bieden hun de garantie dat er weinig fout kan lopen. Bij eventuele problemen tussen collega's komen wij zelf tussenbeide.

Om nog meer bedrijven en organisaties te werven, werkt WijDelen via The Shift, de Belgische MVO-netwerkorganisatie voor bedrijven en ngo’s, de Sociale Innovatiefabriek en Arbeid & Milieu, een samenwerkingsverband van de BBL en de vakbonden. WijDelen denkt er ook aan om het delen van machines of materiaal tussen bedrijven aan te moedigen, bijvoorbeeld op bedrijventerreinen.

Bedrag:

25.000 euro

Link: