Zaal Mosa ruilt en repairt

Wie? 

Mosa vzw

Wat? 

In zaal Mosa leren de inwoners van Maaseik duurzaam om te gaan met gebruiksvoorwerpen en kleding, via een ruilbeurs en een Repair Café

Waar? 

Maaseik

Thema:

duurzaam met materialen

In eigen woorden:

Door de crisis en de sluiting van belangrijke bedrijven in Limburg merken we dat meer en meer mensen moeilijker rond komen. Met het Repair Café geven we mensen een laagdrempelige oplossing om kapotte gebruiksvoorwerpen en kleding te herstellen. Als meer mensen gaan nadenken vooraleer ze kapotte toestellen en kleding weggooien, werken we zowel aan het milieu als aan armoedebestrijding.

Met de ruilbeurs willen we mensen helpen bewust om te gaan met aangekochte kleding. Veel mensen hebben in hun kleerkast kleren hangen die ze niet (meer) dragen, maar die te goed zijn om weg te gooien. Met de ruilbeurs bieden we een alternatief: je brengt je kleding binnen en gaat naar huis met een nieuwe outfit. We geven tijdens deze kledingruil ook tips over hoe je oude kleding kan omvormen tot iets nieuws.

In Maaseik bestaat nog geen kledingruil en/of Repair Café. We willen met deze twee initiatieven in zaal Mosa een gedragsverandering bij zo veel mogelijk mensen bekomen. We willen deze bijeenkomsten regelmatig herhalen.

Bedrag:

2 500 euro