Vergroening Freinetschool De Regenboog

Wie?

Freinetschool De Regenboog

Wat?

Betonnen speelplaats vervangen door gras, fruitbomen en een moestuin, speeltuigen vervangen door wilgenconstructies en een zelfgemaakte speelheuvel uit gerecycled materiaal

Waar?

Kessel-Lo

Thema:

duurzaam met materialen

In eigen woorden:

Een beetje groen is een hoog goed voor onze kinderen. We willen ze dichter bij de natuur brengen en hun milieubewustzijn vergroten. We willen de speelplaats groener maken door de betonnen tegels te vervangen door gras, fruitbomen en moestuin. Zo kunnen de kinderen vrij spelen in een natuurlijke omgeving en hun fantasie de vrije loop laten.

De moestuin wordt begeleid door ervaren grootouders. Kippen verwerken voedselresten. Speeltuigen vervangen we door wilgenconstructies en een zelfgemaakte speelheuvel uit gerecycled (vooral hout) materiaal. Voor regendagen voorzien we in een overkapping van een stuk van de speelplaats met een groen dak. Een regenton moet het regenwater opvangen. 

Dit project wordt gedragen door leerlingen, leerkrachten en ouders van onze school. We willen de leerlingen niet alleen laten spelen en de natuur ontdekken, maar ook verantwoordelijkheid bijbrengen door het verzorgen en onderhouden van de kippen en de moestuin. Na de schooluren en tijdens schoolvakanties wordt onze school opengesteld voor buurtwerk.

Bedrag:

2 500 euro