Uitbreiding materialenbank Steenveld

Wie? 

RIMO Limburg vzw

Wat? 

Materialenbank van het wijkcentrum in Steenveld uitbreiden 

Waar? 

Beringen

Thema:

duurzaam met materialen

In eigen woorden:

Steenveld is een zeer groene sociale woonwijk in Beringen. De meeste bewoners zijn kansarm en hebben niet de middelen om werkmateriaal voor de tuin aan te kopen of dit op te bergen. Daardoor gaan ze de tuin soms ook verwaarlozen. De materialenbank van het wijkcentrum is een efficiĆ«nte manier voor het gezamenlijk en duurzaam gebruik van deze materialen. 

De materialenbank is echter verouderd en het aantal uit te lenen materialen is te beperkt, met lange wachttijden voor de bewoners tot gevolg. Door nieuwe aankopen kunnen meer wijkbewoners gebruik maken van de materialenbank. Zo bereiken we meer kansarmen en vergroten we onze schaal voor het duurzaam beheren van materialen. 

Samen met vrijwilligers uit de wijk zullen we de materialenbank herinrichten. Onder andere met een opendeurdag zullen we de wijk op de hoogte brengen en bewoners sensibiliseren om gedragsverandering te stimuleren. Elk lid van de materialenbank wordt gevraagd om minstens 1 extra lid aan te brengen. Hij/zij krijgt als beloning een plant of bloem voor de tuin. 

Het milieu van deze groene wijk zal zo beter onderhouden en gerespecteerd worden, met meer verzorgde tuintjes en minder sluikafval. Buurtbewoners krijgen zo ook meer vat op hun eigen omgeving. Het bezoek aan de materialenbank en aan het compostpark waar ze hun tuin- en keukenafval kunnen recyclen is bovendien een ontmoetingsmoment voor de buurtbewoners.

Bedrag:

2 500 euro

Link: