Trek de stekker uit! Samen elektriciteit besparen in je huis

Wie? 

Ecolife vzw

Wat? 

Workshop rond elektriciteit besparen voor etnisch-culturele minderheden en laaggeletterden

Waar? 

Vlaams Gewest

Thema:

duurzaam met energie

In eigen woorden:

In deze workshop laten we mensen met een migratieachtergrond en laaggeletterden kennismaken met het thema energie in Vlaanderen, zodat ze zich bewust worden van het elektriciteitsverbruik van toestellen. We staan stil bij het belang van zuinig verbruik om hoge facturen te beperken. Deelnemers pikken tips op om thuis elektriciteit te besparen.

We gebruiken daarbij praatplaten, een interactieve en visuele methode ontwikkeld door VormingPlus. Deelnemers bespreken de platen, die het verbruik in huis tonen, en duiden aan met stickers waar elektriciteit verbruikt wordt, zodat ze meer inzicht krijgen. We voorzien ook in kleinere versies van deze praatplaten waarmee ze thuis aan de slag kunnen.

We hebben deze praatplaten en het bijbehorende draaiboek uitgetest voor VormingPlus Limburg en gezien het succes willen we dit uitbreiden naar de overige Vlaamse provincies. Ecolife zorgt voor de opleiding van lesgevers in heel Vlaanderen en voor de bekendmaking en uitvoering van deze methodiek bij organisaties en OCMW's die met deze doelgroep werken.

Bedrag:

2 500 euro

Link: