Start to (up)(re)cycle in Hoegaarden

Wie? 

KVLV Outgaarden

Wat? 

Een jaar lang acties op het vlak van ruilen, lenen, hergebruik en upcycling om een draagvlak te creëren om minder weg te gooien en afgedankte goederen een nieuwe leven te geven

Waar? 

Hoegaarden

Thema:

duurzaam met materialen

In eigen woorden:

KVLV is een klimaatengagement aangegaan en de KVLV-afdeling in Outgaarden, een deelgemeente van Hoegaarden, wil haar steentje bijdragen. Zij wil haar boodschap over duurzaam leven en verbruiken bij de andere verenigingen (en vooral ook bij alle inwoners) brengen. 

Zij wil dit doen met de activiteiten waarvoor zij gekend is: koken – als ‘moeder’ van Ons Kookboek – en creativiteit. We zullen daarnaast de rol van regisseur op ons nemen voor de andere verenigingen die elk een workshop of andere actie opzetten in hun eigen lokalen. Er is een recylART wedstrijd aan gekoppeld. Het winnende kunstwerk krijgt een prominente plaats in het gemeentehuis.

We willen op die manier de lokale verenigingen warm maken om met dit thema kennis te maken en er nadien mee verder te gaan. We willen uiteindelijk komen tot een gedragswijziging: minder overbodige spullen kopen, afgedankte spullen niet zomaar weggooien, maar ruilen, weggeven, recyclen of upcyclen. 

We willen met dit project ook duidelijk maken dat zelfs een kleine lokale vereniging haar steentje kan bijdragen tot het gemeentelijk klimaatplan en de 2020-doelstellingen. Het bereikt alle lagen van de bevolking door een breed palet aan organisaties te betrekken: KVLV, Femma, Gezinsbond, Jeugdhuis, Chiro, KLJ, Okra, woonzorgcentrum, kinderopvang. 

Bedrag:

1.650 euro

Link: