Rommelmarkt Abdij van Vlierbeek - Rommel-Repareer-Recycle

Wie? 

Schuurcomité vzw

Wat? 

Grote rommelmarkt in de Abdij van Vlierbeek opwaarderen tot een plek waar bezoekers en standhouders hun gebruikte, versleten of kapotte spullen een nieuw leven kunnen geven 

Waar? 

Kessel-Lo (Leuven)

Thema:

duurzaam met materialen

In eigen woorden:

Als jeugdbeweging Chiro Vlierbeek (waarvan Schuurcomité vzw het overkoepelende orgaan is) willen we actiever zijn op de rommelmarkt. De chiroleiding kan helpen bij eenvoudige reparaties met materiaal zoals lijm, plakband, nagels, schroeven,.. Voor andere reparaties kunnen we een beroep doen op een twaalftal hobbyisten. 

We hopen met dit initiatief mensen een extra reden te geven om onze rommelmarkt te bezoeken en we willen standhouders overtuigen om ook licht beschadigd materiaal aan te bieden, ook al omdat kopers dit op de rommelmarkt meteen kunnen laten repareren. Ze kunnen ze ook zelf bij ons voor reparatie aanbieden. 

Repaircafés zijn al langer een succes, maar in combinatie met een grote rommelmarkt denken we dat er nog meer waarde uit kan gehaald worden. Een repaircafé in combinatie met een rommelmarkt zal bezoekers nog veel meer en bij veel meer materiaal laten nadenken over opwaardering via eenvoudige reparatie.

Als deze formule aanslaat willen we dit elk jaar organiseren op onze 1-mei-rommelmarkt en op de rommelmarkt van de Vlierbeekse Feesten in september. De steun van het Fonds willen we gebruiken voor de aankoop van stevige, waterdichte vouwtenten waar de herstellers en bezoekers kunnen onder zitten.

Bedrag:

2.500 euro

Link: