Rock Landen wordt een duurzaam festival

Wie? 

Vzw inteam – Rock Landen

Wat? 

Rock Landen, een tweedaags festival aan de taalgrens, wil in 2016 investeren in duurzaamheid

Waar? 

Landen

Thema:

duurzaam met materialen en duurzaam vervoer

In eigen woorden:

Een festival zorgt voor uitstoot van schadelijke stoffen en genereert afval. Gemiddeld 70% van de uitstoot is van transport. Daarnaast zijn er tonnen plastic bekers, onherbruikbare jetons, talloze flyers die direct in de vuilnisbak of op de openbare weg belanden, onnodig waterverbruik. Rock Landen neemt al jaren maatregelen, maar wil voor de editie 2016 een volwaardig duurzaam festival zijn. 

We willen festivalbezoekers stimuleren om met het openbaar vervoer te komen, via carpooling of met de fiets. Op het terrein willen we onder andere werken met herbruikbare bekers en biologisch afbreekbare jetons, drukwerk wordt zoveel mogelijk vervangen door online communicatie. Er zullen ook droge toiletten worden gebruikt.

Rock Landen wil zo bezoekers en partners sensibiliseren en hen stimuleren om zelf hun steentje bij te dragen. In het Landense, zoals in vele dorpen, liggen organisatoren niet wakker van duurzaamheid op lokale evenementen. Rock Landen wil hier graag verandering in brengen en de nieuwe kennis en logistiek delen met de andere verenigingen in de gemeente.

Bedrag:

2.500 euro

Link: