Projectweek eerlijke kleding

Wie? 

Jonna vzw

Wat? 

Tijdens de projectweek van de tweedejaars in de Methode-afdeling van Ka2 de Ring gaan leerlingen aan de slag rond het thema eerlijke kleding

Waar? 

Leuven

Thema:

duurzaam met materialen

In eigen woorden:

Kleding neemt een belangrijke plaats in het leven van jongeren in. We willen hen wakkerschudden en tonen dat het er niet zo rooskleurig aan toegaat in de kleding- en textielindustrie. We willen hen leren zich bewuster te kleden en hun beperkte budget goed te besteden.

Consumenten gooien ook veel kleding weg. Nochtans kunnen miskopen gepimpt worden of vermaakt tot een ander kledingstuk. Dit thema van hergebruik van kleding leeft wel bij 'bewuste' volwassenen, maar komt niet aan bod in de eindtermen.

Tijdens de projectweek leren de tieners kleren repareren en verstellen of zien hoe ze eigen kleren kunnen maken. We maken kennis met de tweedehandskledingmarkt en brengen concepten als kledingruil en weggeefwinkels onder de aandacht, want eerlijke kleding hoeft niet duur te zijn.

De hele school en de ouders worden de laatste dag betrokken bij de infobeurs, de modeshow, de klerenruilbeurs en het repaircafé. Het is de eerste keer dat we met een middelbare school samenwerken. Ook de samenwerking met jeugdhuis SOJO, bibliotheek Tweebronnen en de Kringwinkel is nieuw.

Bedrag:

2.500 euro

Link: