Kleuters met een kleine ecologische voetafdruk

Wie? 

OZON Basisschool Zonnedorp

Wat? 

Met gerecycled materiaal de kleuterspeelplaats aantrekkelijker, educatiever en speelser maken voor de allerkleinsten van onze school

Waar? 

Aarschot

Thema:

duurzaam met materialen

In eigen woorden:

Met dit project willen we de leerlingen tonen dat het apart inzamelen van afvalstoffen en het recyclen van sommige afvalstromen tot heel mooie resultaten kan leiden. We moeten niet steeds nieuwe en dure spullen aankopen om een leuke speelplaats te maken. 

We willen ook de link maken met de kleutertijd van de grootouders, die dikwijls ook gerecupereerde materialen gebruikten om te spelen. Op die manier bereiken we een brede doelgroep voor het thema afval en tegelijkertijd leren de kinderen op speelse wijze over de tijd van hun grootouders. Onze kleuterspeelplaats moet ook dienen als decor om te werken rond het thema afval in de 3 kleuterklasjes.

Anderzijds willen we ook andere scholen in de buurt tonen dat het inrichten van een leuke en educatieve speelplaats geen hoge budgetten vereist. Wij willen de kleuters, die toch de toekomstige volwassenen worden, op een speelse manier bewust maken van de impact van onze wegwerpmaatschappij en tonen dat het scheiden van afvalstoffen zijn nut heeft. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ hopen we dat zij toch een beetje van wat ze zien en leren meenemen naar later, maar ook naar huis. 

Bedrag:

2.500 euro