Keukenbibliotheek

Wie?

Ledeberg doet het zelf vzw

Wat?

Plek waar mensen keukenmateriaal kunnen ontlenen

Waar?

Gent - Ledeberg

Thema:

duurzaam met materialen

In eigen woorden:

De Standaert site, die de vzw Ledeberg Doet het Zelf van stad Gent tijdelijk mag invullen, is een broeiplek van samenwerking en creatieve ideeën. We willen de Ledebergenaar en de Gentenaar laten kennismaken met alle mogelijke vormen van delen om een minder materiaalintensieve economie mogelijk te maken. Er wordt op de site al veel gedeeld: er is een fietskeuken, een deelinitiatief voor kinderfietsen, een boekenruilrek. 

De Keukenbib sluit hier bij aan. Toegang hebben tot keukentoestellen is immers belangrijker dan ze zelf te bezitten. Door de kookprogramma’s op tv worden mensen vaak in de verleiding gebracht om toestellen zoals sappenmakers, wafelijzers of gourmettoestellen te kopen. Veel van die toestellen worden maar één keer of enkele keren per jaar bovengehaald. Dus waarom niet ontlenen? Voor de huur vragen we een minimale bijdrage, zodat alle bevolkingsgroepen ervan gebruik kunnen maken.

De keukenbib kan ook de brug slaan naar duurzame voedingsinitiatieven in de buurt zoals de voedselteams, de biokramen op de markt, de volxkeukens, de restorestjes-doos, de volkstuintjes, ... We willen gezonde en lokale voeding promoten door workshops aan te bieden. Bovendien versterken we via de site het buurtgevoel en geven we mensen een ontmoetingsplek.

Bedrag:

1 800 euro

Link: