Hungaria: een duurzame, ecologische en avontuurlijke kampeerplaats

Wie? 

Centrum West, deelwerking D’Broej vzw

Wat? 

Jeugdhuis Centrum West wil, samen met kinderen en jongeren, een terrein inrichten tot een duurzame en ecologische kampeerplaats voor diverse jeugdgroepen

Waar? 

Aarschot-Rillaar

Thema:

duurzaam met materialen en energie en duurzame voeding

In eigen woorden:

In Aarschot-Rillaar ligt een terrein dat een mooie uitvalsbasis kan worden voor avontuurlijke en ecologische weekends/kampen. De bedoeling is om samen met de jongeren te voorzien in een ecologisch en droog toilet, een douche die gebruik maakt van regenwater en een afvalsorteerhoek met bijhorende biologische moestuin.

Bij de jongeren die participeren willen we een gevoel van zelfwaardering en ecologisch bewustzijn creëren. Durzaamheid is voor hen nu een ver-van-mijn-bed show. Ze worden actief en creatief betrokken bij het project, ze leren meer over duurzaamheid, afval en duurzame voeding, de noodzaak ervan en de mogelijkheden. Ondertussen beleven ze avonturen in groep of voor zichzelf.

Avontuurlijke activiteiten en ervaringsgericht leren zijn namelijk ideale methodieken voor kwetsbare jongeren. We willen hen zo verrijkende ervaringen laten opdoen, zodat ze hun eigen persoonlijke en sociale ontplooiing in handen nemen. Het zorgt er ook voor dat kinderen en jongeren uit Brusselse jeugdverenigingen duurzaam en ecologisch kunnen kamperen buiten de stad. 

Bedrag:

2.500 euro

Link: