Gezond (t)Huis: demonstratiewoning gezond en energiezuinig wonen

Wie? 

Logo Mechelen

Wat? 

Een tijdelijke demonstratiewoning met laagdrempelige en praktische informatie over gezond en energiezuinig wonen, met een bijzondere focus op burgers uit kansengroepen

Waar? 

Mechelen

Thema:

duurzaam met energie

In eigen woorden:

Het is geweten dat lagere inkomens in verhouding veel hogere energiekosten hebben dan gemiddelde gezinnen. Als ‘Gezonde Gemeente’ zet Mechelen in op bewustwording en wil de stad handvaten aanreiken om energie te besparen en gezonder te wonen.

Dit is de drijfveer van ‘Demonstratiewoning Gezond (t)huis’, een laagdrempelige methode om moeilijk bereikbare groepen mee te krijgen in het verhaal van energie-efficiënt en gezond wonen. Bezoekers aan het huis krijgen eenvoudige, goedkope oplossingen aangereikt die ze kunnen toepassen in hun eigen woning. 

Ze maken er ook kennis met het aanbod van energiesnoeiers en krijgen een kosteloze energiescan van hun woning aangeboden. Na de interactieve rondleiding krijgen ze ook een ‘goody bag’ mee naar huis met nuttige informatie rond energie en gezond wonen en een kleine attentie.

Met dit project versterkt Mechelen ook haar lokale netwerk rond gezond en energie-efficiënt wonen. Mogelijk zal in de toekomst een permanente multifunctionele demonstratiewoning worden ingericht voor het grote publiek in de regio Mechelen.

Bedrag:

2 500 euro

Link: