Fietslabo bis

Wie? 

Buurtwerk ’t Lampeke

Wat? 

Kinderen, jongeren en volwassenen die leven in armoede stimuleren om de fiets te gebruiken

Waar? 

Leuven

Thema:

duurzaam vervoer

In eigen woorden:

Onze werking is al jaren actief rond het thema mobiliteit. Tot nu toe kregen we tweedehandsfietsen en heel af en toe konden we met een extra potje geld eens een nieuwe fiets kopen. Door de band zijn de fietsen echter in heel slechte staat. Ze worden heel frequent gebruikt en moeten daarom veel steviger zijn dan een fiets die aangekocht is en eigenlijk gemaakt is voor gezinsgebruik. 

Het is belangrijk om goede en stevige fietsen te kunnen aankopen omdat we anders het tegenovergestelde effect kunnen hebben: kinderen die minder zin hebben in fietsen omdat de fietsen in slechte staat zijn en je 'voor geen meter vooruit geraakt'. Daarom willen we nieuwe, robuuste fietsen aanschaffen.

Mensen kunnen via ons op een betaalbare wijze een fiets aanschaffen, leren fietsen en deze fietsen leren onderhouden. We willen zo veel mogelijk fietsen met de kinderen en hun ouders. Want fijn stof gaat niet vanzelf weg, er moeten meer mensen de fiets op. De nieuwe fietsen willen we aankopen bij een bedrijf dat ze in België maakt, zodat ze niet via een vervuilend transport van ver moeten komen.

Bedrag:

2.500 euro

Link: