Wie? 

ABLLO vzw

Wat? 

Samenstellen van een toegankelijke energiewaaier met concrete tips over elektriciteit en verwarming, met veel aandacht voor kansengroepen, om de mentaliteit van mensen te veranderen

Waar? 

Oost-Vlaanderen

Thema:

duurzaam met energie

In eigen woorden:

Energiearmoede in een rijke regio als Vlaanderen is onaanvaardbaar. Toch kunnen steeds meer mensen hun energierekening nog amper betalen. Klimaat en rationeel energiegebruik zijn belangrijke pijlers in de werking van ABLLO vzw. We willen de drempel naar een energiezuinige mentaliteit verlagen om de manier waarop we met energie omgaan helemaal om te gooien. Energiebesparing is een garantie voor een betaalbare rekening. Ook iemand in een lage energiewoning kan een hoge elektriciteitsrekening hebben door verkeerd gedrag. Mentaliteitswijziging is dus ook belangrijk. 

Samen met Ecolife geven we workshops over elektriciteit en verwarming in Oost-Vlaanderen. Al jaren begeleiden we (kansen)groepen bij rationeel energiegebruik. In de workshops van Ecolife vzw worden de energietips in spelvorm gegeven, maar we missen een goed instrument om aan het eind van de workshop mee te geven aan de deelnemers, zodat ze zelf thuis aan de slag kunnen gaan. Dat willen we ontwerpen met de energiewaaier, die draagbaar en gebruiksvriendelijk zal worden met bondige, directe en efficiƫnte tips die meteen een verschil maken.

Bedrag:

2.500 euro

Link: