Energieclubhuis

Wie? 

Basisschool De Levensboom

Wat? 

Oude werfkeet wordt omgebouwd tot een energieclubhuis om kinderen te leren energiezuiniger te leven

Waar? 

Wevelgem

Thema:

duurzaam met energie

In eigen woorden:

De kinderen van De Levensboom kozen zelf voor dit project, een gevolg van de Dikketruiendag vorig jaar. Ze wilden weten hoe elektriciteit ontstaat en wat ze doet. Uit een wedstrijd van het kinderparlement kwam het energieclubhuis als winnend idee, gekozen door de kinderen zelf.

Omdat een energieclubhuis ook aansluit bij de doelstelling van STEM in het onderwijs (science, technology, engineering and mathematics) was de school er meteen voor te vinden. Het clubhuis heeft een elektrofiets, een zonnepaneel en een kleine windmolen. De kinderen leren hoe ze zelf energie moeten opwekken. Via een tablet houden ze winst en verbruik nauwkeurig bij. 

Het clubhuis klapt open en vormt zo een podium voor toneel, dans en voordracht voor muzische vorming. We gebruiken dus de zelf opgewekte energie voor lessen in het clubhuis, en besparen zo op de energiefactuur.

In het clubhuis leren kinderen beseffen dat zuinig en bewust omgaan met energie belangrijk is. Via de website van de school en de Facebookpagina zullen ook buitenstaanders kunnen volgen wat er met het energieclubhuis wordt gerealiseerd.

Bedrag:

2.000 euro

Link: