Duurzame Festivalcamping Crammerock 2015

Wie?

Crammerrock vzw

Wat?

Duurzame festivalcamping tijdens het Crammerrock-festival

Waar?

Stekene

Thema:

duurzaam met materialen en energie

In eigen woorden:

Vele festivals worden geconfronteerd met een festivalcamping die na afloop vol ongesorteerd afval wordt achtergelaten. Festivals zijn zich al meer bewust van de footprint van het festival zelf, maar aan de footprint van de camping wordt nog weinig aandacht besteed. De afgelopen jaren heeft Crammerock ingezet op het verduurzamen van het festivalterrein. Dit jaar willen we verder gaan. 

Wij willen met een ‘duurzaam festivalcamping-concept’ afval vermijden, verlengd gebruik van materialen bewerkstellingen, experimenteren met consudelen, inzetten op een betere sortering en de energie-efficiëntie en het aandeel hernieuwbare energie verhogen/realiseren. We willen dus festivalbezoekers meenemen in het duurzaamheidsverhaal via een duurzame festivalcamping. 

Droge toiletten en spaardoucheknoppen rationaliseren watergebruik. Zonneboilers en bewuste cateraars met een vegetarisch aanbod verminderen het energieverbruik. Afval wordt voorkomen en gesorteerd door ‘hersteltenten’ à la Repair Cafés, mobiele afvalteams, sorteerzakjes en sorteerbakken, verhuur van tenten, ondersteund door communicatie en sensibilisatie.

We geven dus zelf het goede voorbeeld, maar zorgen ook voor initiatieven die inspanningen vragen van de festivalbezoekers, en die hen motiveren. We stellen daarvoor ook vernieuwende technieken ter beschikking zodat de boodschap versterkt wordt. 

Bedrag:

2 500 euro

Link: