Al fietsend stroom voorzien voor lokale radio Meanda

Wie? 

De Meander

Wat? 

Al fietsend stroom leveren voor de lokale radio van De Meander, een voorziening voor mensen met een mentale handicap, om cliënten en personeel bewust te maken van een milieubewuste levensstijl

Waar? 

Dilsen-Stokkem

Thema:

duurzaam met energie

In eigen woorden:

In 2006 hebben we een energiecomité opgericht om cliënten en personeel van de Meander attent te maken op het belang van een milieubewuste levensstijl. Onze cliënten horen op het nieuws de berichten over de Klimaattop, het Klimaatplan van de VN, mensen die voor dit thema op straat komen. Voor hen is het zeer belangrijk om dit ook concreet te kunnen ervaren.

Door hun te tonen dat je al fietsend energie kan opwekken, begrijpen ze beter wat energie is en wat er voor nodig is om ze op te wekken. De combinatie van fietsen om muziek te kunnen beluisteren werkt stimulerend. Radio Meanda zendt wekelijks uit op vrijdagvoormiddag en wordt helemaal verzorgd door de cliënten. We willen dus enkele tweedehandshometrainers voorzien van een dynamo verbonden met een batterij en een omvormer die vasthangt aan de muziekinstallatie. Zo leveren we dus groene stroom.

Bedrag:

750 euro

Link: