Aan de slag met bouwpuin: stapelmuren & co

Wie?

GO! Freinetschool De Mijlpaal

Wat?

Uit het puin van de oude tribune op het schoolplein een nieuwe, begroeide tribune maken die ook dienst doet als klauterplaats, en via workshops deze vorm van recycling stimuleren

Waar?

Tongeren

Thema:

duurzaam met materialen

In eigen woorden:

Als MOS-school (Milieuzorg op school, red.) is het voor ons vanzelfsprekend om onnodige materiaal- en energieverspilling tegen te gaan. De oude tribune op de speelplaats was onveilig en versleten. Bovendien moest de aansluitende kleuterspeelplaats ook een nieuwe verharding krijgen. Wat te doen met al dit bouwpuin?

We hebben met het afbraakmateriaal een nieuwe klautertribune opgetrokken, in samenwerking met vrijwilligers en met een bekwame aannemer. Bouwen met puin is nauwelijks gekend in onze streek. Daarom willen we dit initiatief opentrekken naar een breed publiek, samen met de partners van ons project ‘Biodiversiteit op School’.

In september 2015 volgt de eerste in een reeks workshops, ‘Stapelmuren in de tuin bouwen met bouwpuin’, op onze school. Beton is, door de grote stukken puin, vaak zeer geschikt om snel mooie begroeide (stapel-)muren mee te bouwen. We willen met de workshops hergebruik van zuiver bouwpuin in privétuinen en voor openbare projecten zoals speelpleinen en parken stimuleren.

Bedrag:

2 500 euro