Meer doen met voedselresten

Wie?

Velt

Wat?

Een studiedag, workshops en een publicatie helpen consumenten en groepskeukens minder voedsel te verspillen

Waar?

Vlaams Gewest

Thema:

Duurzame voeding

In eigen woorden:

“We zetten consumenten en groepskeukens aan om minder voedsel te verspillen. Op een studiedag in het Vlaams Parlement willen we kennis en ervaring uitwisselen over het thema. Met een brochure voor het brede publiek boordevol tips, recepten en weetjes over bewaren en verwerken van in hoofdzaak groenten en fruit willen we informeren en mensen aanzetten tot gedragsverandering.

We organiseren ook vier kookworkshops involkskeukens. Die geven ruchtbaarheid aan het initiatief en bieden producenten en verwerkers de kans elkaar te ontmoeten en samen te werken. Elke workshop focust op een voedingsproduct. Per workshop worden concrete acties voorgesteld om minder te verspillen. We verwerken daarbij overschotten van lokale producenten en distributeurs.

Via deze mix aan activiteiten bereiken we diverse groepen consumenten. Op basis van de workshops wordt ook een inspiratiegids uitgewerkt voor andere volkskeukens, grootkeukens en producenten. De workshops kunnen ook in andere volkskeukens of door andere geïnteresseerde organisaties en groepskeukens worden georganiseerd.”

Bedrag:

22 250 euro

Link:

www.velt.be