Fietsbib Ham

Wie?

Beweging.net Ham

Wat?

Gezinnen met kinderen tot 12 jaar de kans geven om dagelijks gebruik te maken van een tweedehandsfiets tegen een lage kostprijs

Waar?

Ham

Thema:

materialenbeheer, mobiliteit

In eigen woorden:

“Kinderen ontgroeien hun fiets snel. Dat weegt op het gezinsbudget. De fietsbib van de lokale tak van beweging.net in Ham geeft gezinnen met kinderen tot 12 jaar de kans om dagelijks gebruik te maken van een tweedehandsfiets tegen een lage kostprijs.

De fietsbib is daardoor financieel interessant, maar tevens duurzaam, milieuvriendelijk en gezond. Voor mensen in en op de rand van armoede (en kansengroepen) biedt de fietsbibliotheek een kans om op het gezinsbudget te besparen en tevens hun mobiliteit te verhogen.

De fietsbib speelt zo in op de duurzame trend van het nieuwe delen: recyclen, hergebruik, kleine ecologische voetafdruk, zelf spullen repareren, een milieuvriendelijk vervoersmiddel (CO2-arm) … .  Met het initiatief willen we (duurzame) mobiliteit bevorderen en ervoor zorgen dat de wagen aan de kant blijft. Bedoeling is om het initiatief op verschillende locaties in de provincie Limburg uit te rollen.”

Partners:

Gemeente Ham, KWB Genebos, KWB Kwaadmechelen, Sint-Vincentius

Bedrag:

2.500 euro

Link:

www.beweging.net/limburg